## Time/Distance

Q1:

Find the speed of a Scooter which travels 630km in 7hrs?

Ans: Speed of the scooter=630/7

=90km\h

Q2:

If a car covers 320km in 8hrs,how much distance it will cover in 3hrs?

Ans: Speed of the car=320/8

=40km\h

Distance covered in 3hrs=3x40=120km

Q3:

Find the speed of a Train which travels 560km in 7hrs?

Ans: Speed of the train=560/7

=80km\h

Q4:

If a cycle moves at speed of 10km/h,how far it will go in 5hr?

Ans: Distance covered=5x10=50km

****************************************************

Note:To convert km/h to m/s multiply with 5/18

To convert m/s to km/h multiply with 18/5

****************************************************

Q5:

Find the speed of a Scooter in hours which travels 2000m in 4 minutes?

Ans: Speed of the scooter=2000\4

=500m\minutes

=500x60=30000m\h

Q6:

Find the speed of a Vehicle in hours which travels 4000m in 8 minutes?

Ans: Speed of the vehicle=4000\8

=500m\minutes

=500x60=30000m\h

Q7:

Find the speed of a Vehicle in hours which travels 80km in 20 minutes?

Ans: Speed of the vehicle=80\20

=4km\minutes

=4x60=240km\h

Q8:

If a Train travels 180km\h, how far it will go in 12 minutes?

Ans: Speed of the train=180x12\60

=36km

Q9:

The running speed of a train,having length of 280m is 72km/h.How much time will it take to pass an electric post near the track?

Ans: Speed of the train=72km/h

=72x5/18

=20m/s

Time needed for passing the electric post=280/20

=14sec

Q10:

A train 100m long is running at the speed of 36km/h.Find the time taken by it to pass a man standing near the railway line?

Ans: Speed of the train=36km/h

=36x5/18

=10m/s

Time needed for passing the electric post=100/10

=10sec

Q11:

A train 250m long is running at the speed of 96km/h.Find the time taken by it to pass a man standing near the railway line?

Ans: Speed of the train=90km/h

=90x5/18

=25m/s

Time needed for passing the electric post=250/25

=10sec